Mar 312010
 

Important e ca România să fie pregătită pe deplin pentru acest pas, crede Dominique Strauss-Kahn.

Prelugirea calendarului de adoptare a euro de către România nu este neapărat un lucru rău, deoarece mai important este ca ţara să fie pregătită pentru a face acest pas, a declarat marţi directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

“Acordul cu FMI, UE şi alte instituţii nu are rolul de a îngrădi procesul de adoptare a euro de către România. Dimpotrivă, scopul este de a pregăti România pentru adoptarea euro”, a afirmat Strauss-Kahn, la o conferinţă la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

“Probabil că nu va fi un lucru rău dacă va fi o amânare a calendarului de intrare în ERM 2 în 2012 şi de adoptare a euro în 2015. Mai important este drumul şi îndeplinirea criteriilor de către România”, a completat el.

Directorul FMI a subliniat că este important ca România “să-şi facă temele” în vederea adoptării euro, fie că aceasta se va petrece la momentul stabilit, fie ulterior.

România şi-a propus să adopte euro de la 1 ianuarie 2015, ceea ce presupune în anticamera zonei euro, ERM 2 (mecanismul ratelor de schimb) în 2012. Pentru aceasta, România trebuie să îndeplinească mai multe criterii, între care reducerea inflaţiei, a deficitului bugetar (sub 3% din PIB) şi menţinerea datoriei publice sub 60% din PIB.

sursa realitatea.net

Directorul FMI, la Bucureşti: Întârzierea adoptării euro nu e un lucru rău
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.