Jun 272011
 

 

Deşi drepturile TV s-au vândut cu mai puţini bani decât în trecut, şeful Ligii promite cluburilor mai mulţi bani.

 

Suma totală, fără TVA, pentru care s-au vândut drepturile TV ale meciurilor din Liga I, pentru următoarele trei sezoane, este mai mică decât la ultima licitaţie, în 2008: 81,6 milioane de euro, faţă de 85 de milioane.

Cu toate acestea, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, căacum cluburile vor primi mai mulţi bani. Cum? Explică şeful LPF.

“Acum cluburile primesc o sumă foarte mare în plus, o sumă de ordinul milioanelor de euro datorită acestei negocieri pe paritate. Prin contractul pe care l-am avut nu puteam depăşi 3,8 paritatea. De exemplu, dacă aveam 110 de mii de astea, erau mai puţini decât cei aproape 102 cât luăm acolo. Am fost condiţionaţi de paritatea pe hârtie, paritatea impusă”, a punctat Dragomir, menţionând că în 2012, campioana va primi din drepturile TV peste 3,5 milioane de euro.

Mai mult, Dragomir a anunţat că forul pe care îl conduce a renunţat la comisionul pe care urma să-l primească după vânzarea drepturilor TV. “Cluburile au câştigat şi cei 6,5 la sută ai LPF, pe care îi oferim. Sunt bani foarte mulţi, sunt peste 4 milioane de euro pe care îi iau în plus cluburile. Banii de acum trei ani sunt dublu acum, Cluburile primesc cu mult mai mult decât în precedentul contract. Este un succes extraordinar ca în plină cruză să obţii peste 100 şi ceva de milioane. Eu spun că în proporţie de 70 la sută bugetul majorităţii cluburilor este asigurat”, a comentat Mitică Dragomir.

Şeful LPF spune că a fost felicitat de majoritatea cluburilor pentru vânzarea drepturilor TV şi spune că inclusiv emoţiile avute după ce, la licitaţia iniţială, din 4 aprilie, s-au cumpărat doar trei pachete, au făcut parte dintr-o strategie. “Le mulţumesc tuturor patronilor că au avut răbdare cu mine, riscând chiar să pierdem aceste drepturi TV”, a spus Dragomir, al cărui scaun s-a clătinat serios din cauza riscului de a pierde banii de la televiziuni. “Atunci când n-am să mai pot să produc, să fac în aşa fel încât toate cluburile să fie mulţumite, când n-am să mai pot plăti salariile angajaţilor şi ale membrilor comisiilor şi taxele către stat atunci mă voi retrage. Rămân la ligă cât mă ţin puterile. Nu ţin de scaun, dar patronii mi-au făcut un salariu foarte bun aici şi mai ţin de el să scot o pensie bună, cu toate că am şi două legislaturi ca deputat”, a conchis Dragomir.

Money

MONEY.ro

 

Dragomir dixit: Cluburile vor primi mai mulţi bani din drepturile TV
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.