Apr 102010
 

In mod normal, se spune ca e bine ca un barbat sa faca primul pas. Sau asa ar trebui, sa faca “el” primul pas, nu “ea”. Asa a fost lasat, dorit, incurajat de cand era strabunica bunicii fata .

Insa, odata cu schimbarea vremurilor din ce in ce mai multe femei aleg sa faca primul pas spre o relatie, spre o prietenie, chiar spre sex, de ce nu.

Eu ma tot lupt cu cei de langa mine, am tot felul de idei dezaprobate de cunoscuti (mda, nimic nou sub soare) intre care si treaba asta: nu e absolut nimic in neregula ca o femeie sa faca primul pas.

Degeaba.

Sunt criticata si mi se arunca cu praz in tartacuta tot timpul. Cica…daca o femeie face primul pas “barbatul se simte ca o gaina” sau “si barbatul ce mai face, ca s-a scurtat drumul deodata pana la tinta!” ori “sa faca femeia primul pas ca urmatorul e direct la tomberon” (asta am tot auzit).

Care-i treaba, mi-am spus eu si m-am apucat de scris acest text. Si de ce nu acceptam ca, o femeie nu face niciodata “acel pas” decat daca e manata, impulsionata  de niste treburi serioase. Gen atractie la prima vedere (il vreau acasa azi!), un “foudre” din acela care se petrece odata la 100 de ani in viata (il vreau pentru mine fiindca nici nu mai pot sa-mi imaginez cum ar fi fara el!), sau un feeling ca dragostea vietii se afla chiar acolo (il vreau pe asta nu pe altul. Forever, fara discutie!).

Se pare ca nici macar barbatii nu sunt prea incatati de aceasta atitudine, desi multi sustin contrariul. Am sunat doua exemplare in timp ce scriam acest text si am pus urmatoarea intrebare “ce faci daca o femeie te vrea? O data sau pentru totdeauna”. Unul mi-a raspuns “iar ti s-au aprins beculetele dupa “tati”? (poveste lunga, nu mai stam sa dezbatem), iar celalat mi-a spus “cine se pune la mintea femeilor Doria?”(??)

Deci, nu m-am lamurit.

Am sunat si vreo doua prietene.”Crezi ca daca o femeie face primul pas e ok? Ce-ar trebui sa faca un barbat?”. Raspunsurile:”Doria, cine e femeia? Tu sau alta? Ca daca e alta, nu stiu sa raspund. Tu te descurci, ca mereu te-ai descurcat”(?). A doua varianta: ”da fata, parca tu nu stii ca eu i-am dat numarul meu atunci la munte si asa ne-am apropiat (n.r.acum au doi copii). Aoelo, tantalaul asta, daca nu faceam eu ceva, azi cine stie cu cine mai mancam dimineata omleta cu maioneza”

Irelevant.

Am batut si la usa unei vecine. O doamna care ma aprovizioneaza cu cercei vintage, facem schimburi avantajoase: ea imi da cercei vechi, eu sandalele pe care nu le mai port.

“Doamna, stiti, scriu ceva si as vrea sa va intreb ce parere aveti despre femeile de azi, cele care fac primul pas”. Doamna, mirata, mi-a raspuns din usa: ”duduia Doria pe vremea mea barbatul curta o domnisoara si doi ani. Raposatul m-a pupat prima oara dupa opt luni”.

Bun. Asadar, clar, e un drum gresit.

Georgeta! Salvarea mea! O femeie normala, vedeta deja in tara Pandora, mai nou vanzatoare mandra in décor proaspat vopsit. M-am imbracat si repede, am dat o fuga pana jos.

Am intrebat-o pe Limeta –Georgeta ce parere are despre femeile care fac primul pas .

– “Adica sa nu ma sune el, sa-l sun io” mi-a spus Georgeta.

– Da ma, adica sa te duci la el, sa-i spui ca-ti place, ca vrei sa iesiti la cico, in parc, la tine, la el, orice…

-Despre asta scrii tu? Despre curve? (recunosc, mi-a dat in cap. Mi-am dat seama ca nu are cum sa-mi raspunda la intrebare si am plecat)

Pe drum, am trecut pe langa o cafenea. In fata mea a aparut un nene cu o casca de motociclist in mana.

-Azi n-ai cumparat nimic!

(tentata sa tac, cum fac de obicei cand cineva incearca sa ma agate, m-am luminat totusi fiindca stiam ca scriu textul acesta)

-Auzi, nu vreau sa –mi spui cum te cheama, dar vreau sa te intreb ceva. Ce parere ai despre femeile care fac primul pas? Iti place treaba asta sau nu? Le judeci … chestii..? Dar pe bune, raspunde-mi, scriu un text acasa si am tot intrebat azi..

-Esti nebuna? Ma uit dupa tine de asta toamna, ai un ras belea! De cand asteptam sa-mi pui intrebarea asta!

Pe cuvantul meu de onoare daca am mai avut replica dupa ce un pusti de 20 de ani (nu cred ca avea mai mult) mi-a spus ca “am un ras belea”.

Si nici n-am aflat, dupa o dupa amiaza intreaga, daca e bine, femeie fiind,  sa faci primul pas sau nu.

Poate o sa aflu de la voi, cine stie..

sursa:realitatea.net

E bine ca femeile sa faca primul pas? O varianta amuzanta.
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.