May 022011
 

Decesul ‘inamicului public numărul unu’ al SUA i-a determinat pe investitori să cumpere dolari, care în ultimele zile a fost slăbit din cauza deciziei Băncii centrale americane (Fed) a menţine nemodificată politica sa monetară ultra relaxată.

Vestea uciderii lui Osama ben Laden nu a rămas fără urmări în domeniul economic. Astfel, preţul petrolului a înregistrat o scădere de 1,3%, ajungând la 112,39 de dolari pe baril, analiştii spunând că piața petrolului este cea mai sensibilă atunci când apar ştiri importante despre război sau din Orientul Mijlociu.

Dolarul american s-a apreciat luni faţă de principalele valute după anunţarea morţii liderului Al-Qaeda, Osama ben Laden, transmite AFP, citată de capital.ro

La ora 04.00 GMT moneda euro se tranzacţiona pentru 1,4793 dolari, faţă de 1,4864 dolari în jurul orei 01.00 GMT. De asemenea, moneda americană se tranzacţiona pentru 81,43 yeni la ora 04.00 GMT faţă de 80,96 yeni cu două ore înainte.

Decesul ‘inamicului public numărul unu’ al SUA i-a determinat pe investitori să cumpere dolari, care în ultimele zile a fost slăbit din cauza deciziei Băncii centrale americane (Fed) a menţine nemodificată politica sa monetară ultra relaxată.

‘O sursă de îngrijorare a dispărut în Orientul Mijlociu’, ceea ce a condus la o scăderea preţului petrolului şi, în acelaşi timp, la o creştere a cererii petnru dolar, a explicat Tomohiro Nishida, trader la Chuo Mitsui Trust and Banking.

Cu toate acestea, Daisuke Karakama, economist la Mizuho Corporate Bank, a avertizat că această ştire ‘nu va susţine dolarul pe termen lung’. Potrivit lui Daisuke Karakama, ‘politica Fed este cu mult mai importantă pentru dolar. Moneda americană va rămâne slabă în raport cu alte monede, exceptând yenul’, în condiţiile în care Banca Japoniei intenţionează şi ea să menţină dobânda de referinţă la un nivel extrem de scăzut pentru o perioadă lungă de timp.

Liderul Al-Qaida, Osama ben Laden, a fost ucis într-o reşedinţă aflată în apropiere de Islamabad, capitala Pakistanului, în cadrul unei operaţiuni militare pilotate de SUA.

Money

MONEY.ro

 

Efectele uciderii lui bin Laden: dolar mai puternic şi preţ scăzut la petrol
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.