Aug 092011
 

 

Componentele de bază ale de ADN-ului există în meteoriţi, au confirmat cercetătorii, într-un studiu NASA.

O altă echipă de experţi a descoperit şi ea în meteoriţi mai multe molecule, legate de procese biologice antice, esenţiale vieţii,  susţinând teoria că viaţa de pe Pământ a venit din spaţiu.

În cercetările trecute, s-au descoperit în meteoriţi elemente ale ADN-ului precum amino acizii, care construiesc proteinele, sau nucleotidele, unităţile de bază ale ADN-ului, însă a fost foarte greu să se dovedească că aceste molecule nu erau o contaminare de pe Pământ.

“Oamenii au găsit nucleotide în meteoriţi încă de acum peste 50 de ani, iar de atunci au tot încercat să îşi dea seama dacă sunt de origine biologică sau nu”, a declarat co-autorul studiului Jim Cleaves, chimist la Carnegie Institution of Washington, pentru Space.com.

Pentru a confirma că nucleotidele descoperite în meteoriţi erau de origine extraterestră, cercetătorii au folosite cele mai recente tehnici de analiză a mostrelor din 12 meteoriţi. O parte din componentele descoperite în rocile spaţiale sunt foarte rare în biologia terestră şi nu se găseau în mostrele de sol şi de gheaţă din zona unde au căzut meteoriţii, în Antarctica. Acest fapt susţine ideea că sunt de origine extraterestră, precizează Cleaves.

Experimentele în laborator au arătat că reacţiile chimice între amoniac şi cianură, componente des întâlnite în spaţiu, ar putea genera nucleotide foarte asemănătoare celor găsite în meteoriţii analizaţi.

Descoperirea arată că meteoriţii ar fi fost cei care au adus elementele esenţiale vieţii pe Pământ, a mai spus chimistul Jim Cleaves.

Cleaves şi colegii săi au publicat studiul în ediţia de pe 8 august a revistei Proceedings of the National Academy of Science.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Elementele de bază ale ADN-ului există şi în spaţiu, confirmă NASA
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.