Apr 032010
 

Peste trei milioane de elevi sunt de sâmbătă în vacanţa de primăvară. Este ultima săptămână de vacanţă din acest semestru. Când se vor întoarce la şcoală, elevii din ultimul an de liceu intră în febra bacalaureatului, iar pe cei din clasa a VIII-a îi aşteaptă admiterea la liceu.

Elevii din clasa a XII-a mai au doar două săptămâni până când vor intra la cea de-a doua testare de la bacalaureat. Mai exact, de pe 19 până pe 29 aprilie, ei vor fi testaţi la proba de competenţe digitale. Această probă este pusă sub semnul întrebării de către sindicatele profesorilor.

Federaţiile au mai decis ca 22 aprilie să fie zi de protest naţional, cu oprirea lucrului în şcoli. Ei ameninţă că dacă nu se vor găsi soluţii la problemele salariale, la începutul lunii iunie ar putea fi declanşată greva generală pe termen nelimitat, care va duce la blocarea anul şcolar.

Conform calendarului, bacalureatul va continua în vară cu cele trei probe scrise. Limba română se va susţine pe 28 iunie, matematica sau istoria, pe 30 iunie. Ultima probă scrisă va fi la alegere, în funcţie de profil.

Pe elevii de clasa a VIII-a îi aşteaptă peste o lună un nou tip de examen, pe baza căruia se va face admiterea la liceu. Testarea la română şi matematică a înlocuit teza cu subiect unic. La admitere vor conta însă şi mediile de la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VII-a.

Minivacanţa de Paşte se va încheia pe data de 11 aprilie.

sursa realitatea.net

Elevii au intrat de sâmbătă în vacanţa de Paşte
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.