Mar 182010
 

În mai puţin de o lună, trei studenţi s-au sinucis în campusul prestigioasei universităţi americane.

Conducerea universităţii din nordul statului american New York a amplasat gardieni pe toate podurile din campus şi trimite membri ai personalului să se intereseze de condiţia studenţilor, după cele trei plonjoane fatale petrecute în ultima lună.

Săptămâna aceasta a fost una dureroasă pentru universitari. Doi studenţi au murit la interval de doar câteva zile. Un alt student a murit pe 17 februarie. Decesele din ultima lună ridică bilanţul sinuciderilor la şase de când a început anul academic la Cornell.

Încă de la înfiinţare, scrie The Independent, Cornell a căpătat reputaţia unei şcoli de sinucigaşi. În parte şi din cauza celor şase defilee stâncoase din campus pe care studenţii trebuie să le traverseze pe poduri în fiecare zi. Cei trei sinucigaşi de dată recentă au ales podurile din campus drept rampe către moarte.

Publicaţia britanică sugerează că şi sistemul american de învăţământ superior are o parte de vină. Stresul la care sunt supuşi studenţii americani este mult mai mare decât în univeristăţile europene. La Cornell, universitate membră a celebrei şi exclusivistei Ivy League, există testări complicate în fiecare semestru, iar mediile generale (GPA) ale studenţilor sunt monitorizate atent. Un GPA în scădere, îi poate costa bursa sau chiar locul în facultate.

Primul mort din seria recentă de tragedii este un student la economie din Florida, în vârstă de 18 ani. Trupul studentului în anul întâi a fost recuperat de sub unul din poduri. I-a urmat William Sinclair, de 19 ani, iar vineri un trecător a declarat că a văzut încă o persoană căzând de pe pod. Trupul lu Matthew Zika, studentul dat dispărut de colegii lui de cameră, nu a fost încă descoperit.

sursa:realitatea.net

“Epidemie” de sinucideri studenţeşti la universitatea Cornell
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.