May 162010
 

Alte 21 de persoane au ajuns în spital din cauza consumului de substanţe etnobotanice şi a drogurilor. Unul dintre tinerii consumatori de etnobotanice spune că va depune plângere la Poliţie.

Un număr de 21 de persoane din Iaşi au ajuns la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, în acest week-end, după ce au consumat produse etnobotanice, droguri sau au înghiţit alte substanţe, informează Mediafax.

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, a declarat că este vorba, în majoritate, despre persoane tinere. Din cele 21 de persoane, opt au consumat produse etnobotanice, trei cannabis, iar restul au fost intoxicaţi voluntar sau accidental.

Unul dintre pacienţi, în vârstă de 28 de ani, le-a spus medicilor că va depune plângere la Poliţie, deoarece a fost intoxicat cu produse etnobotanice, ajungând la spital cu probleme de respiraţie şi dureri în zona inimii.

“A fost preluat rapid în UPU, necesitând intervenţia de urgenţă a echipei de gardă. S-au luat măsuri de îndepărtare a toxinelor din organism. El a susţinut că a fost intoxicat cu produse etnobotanice, iar când şi-a revenit a solicitat prezenţa Poliţiei pentru a depune plângere”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Şeful UPU de la spitalul ieşean a precizat că toţi cei 21 de pacienţi au fost stabilizaţi, evoluţia stării lor de sănătate fiind una favorabilă.

Ciuhodaru a adăugat că pacienţii vor mai sta câteva zile în spital, ei fiind internaţi la Secţia de Toxicologie.

sursa:realitatea.net

Etnobotanicele au mai băgat în spital 21 de persoane
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.