Aug 282010
 

Grupul de deputaţi care lucra la planul de relansare economică de la 1 septembrei şi al cărui lider informal este Sulfina Barbu a avut doar câteva întâlniri cu experţii Ministerului Finanţelor şi nu a prezentat nicio concluzie a discuţiilor.

Deşi guvernanţii au anunţat o serie de facilităţi pentru oamenii de afaceri, măsurile au rămas doar pe hârtie deşi, teoretic, trebuiau aplicate de la 1 septembrie.

Grupul de deputaţi care lucra la planul de relansare economică şi al cărui lider informal este Sulfina Barbu a avut doar câteva întâlniri cu experţii Ministerului Finanţelor şi nu a prezentat nicio concluzie a discuţiilor. Practic, numeroasele măsuri care vizau sprijinirea mediului de afaceri au rămas doar simple promisiuni. În urmă cu o lună şi jumătate, guvernanţii anunţau că datoriile către stat ale firmelor se vor compensa cu sumele pe care acestea le au de primit de la autorităţi.

Planul de relansare economică mai prevedea scutirea de impozit pe profit, pentru o perioadă de cinci ani, a celor care investesc 500.000 de euro şi creează 25 de locuri de muncă. Se mai promitea şi o lege a holdingului care va permite crearea unui aşa-numit “grup de TVA” – grup de firme cu aceiaşi acţionari – în care o singură “firmă-lider” se va ocupa de rezolvarea problemelor legate de impozite şi taxe.

Nu în ultimul rând, se discuta de o deducere fiscală de 10% din valoarea TVA-ului pentru lucrări de renovare a locuinţelor şi clădirilor. Peste câteva zile, termenul de aplicare a acestor măsuri expiră, ceea ce înseamnă că oamenii de afaceri vor trebui să se descurce şi fără sprijinul Guvernului.

sursa realitatea.net

Firmele vor trebui să se descurce fără facilităţile de relansare economică promise de Guvern
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.