Dec 012010
 

Preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius a apreciat că donaţia de 400 de milioane de lei pentru stat, votată în consiliul de administraţie a Romgaz, va avea  efecte negative asupra mediului românesc de investiţii,  putând fi afectat chiar ratingul de ţară al României şi este în detrimentul acţionarilor.

Franklin Templeton Investment Management Limited, companie de management al investiţiilor şi administrator unic al Fondului Proprietatea, anunţă că va ataca în justiţie decizia Romgaz de a dona 400 de milioane de lei la bugetul de stat, informează administratorul Fondului Proprietatea, într-un comunicat remis miercuriAGERPRES.

În urma Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz din 30 noiembrie, Ministerul Economiei, principalul acţionar al companiei, cu 85% din acţiuni, a votat în favoarea donaţiei de 400 de milioane de lei către bugetul statului, iar fondul, care deţine 15% din acţiuni a votat împotrivă.

Preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius a apreciat că donaţia va avea  efecte negative asupra mediului românesc de investiţii,  putând fi afectat chiar ratingul de ţară al României şi este în detrimentul acţionarilor.

Fondul precizează că se vede nevoit să înceapă o acţiune în justiţie pentru a-şi proteja acţionarii, solicitând anularea acestei donaţii, în pofida faptului că a propus guvernului român şi conducerii Romgaz o soluţie alternativă sub forma unui dividend special care ar fi permis un tratament corect şi egal pentru toţi acţionarii.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investiţiilor şi unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010.

sursa realitatea.net

Fondul Proprietatea dă în judecată Romgaz, dacă donează statului 400 de milioane de lei
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.