Nov 032010
 

Oamenii de ştiinţă au găsit o regiune pe Marte unde fosilele vechilor forme de viaţă ar putea fi ascunse sub un strat de depozite minerale.

Climatul de pe planeta roşie s-a schimbat dramatic acum 3,5 miliarde de ani, de la unul relativ cald şi umed, la unul foarte rece şi arid.

Acum, o echipă de cercetătorii a descoperitdepozite de minerale pe un con vulanic, mai noi de 3,5 miliarde de ani, care ar putea păstra dovezi ale vieţii de pe Marte.

Imaginile luate de sonda Mars Reconnaissance Orbiter de la NASA i-au ajutat pe oamenii de ştiinţă să identifice mineralul: acesta este siliciu hidratat, un semn clar al faptului că apa a existat pe planetă, la un moment dat.Depozitele de siliciu din jurul gurilor hidrotermale din Islanda sunt asemănătoare cu cele de pe planeta roşie.

Descoperirea mineralului pe conul vulcanic marţian aduce cea mai bună dovadă a unui mediu hidrotermal.

Depozitele de siliciu au mai fost găsite şi înainte pe Marte, însă acum se află într-o zonă care a fost extrem de cald, un mediu perfect pentru viaţă.

Depozitul se află în zona vulcanică Syrtis Major şi datează, cel mai probabil, din perioada hesperiană, când Marte deja devenea rece şi secetos.

sursa realitatea.net

Fosile extraterestre ar putea exista într-un vulcan de pe Marte
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.