Dec 112010
 

Foştii parteneri ai lui Assange au plecat de la WikiLeaks din cauza stilului lui Assange de a manageria şi pentru că problemele personale îl distrăgeau pe acesta de la muncă. Openleaks nu va publica direct informaţiile pe care le va primi, dar va permite presei să aibă acces la sistem şi să dezvăluie ce doreşte. Grupul va servi ca intermediar neutru, fără agendă politică.

Mai multe persoane care au demisionat din proiectul WikiLeaks din cauza unor conflicte cu Julian Assange îşi vor lansa luni un site numit Openleaks, a informat ziarul suedez Dagens Nyheter.

“Obiectivul nostru pe termen lung este construirea unei platforme puternice, transparente, pentru susţinerea celor care au informaţii, încurajând în acelaşi timp şi pe alţii să demareze proiecte similare”, a spus organizatorul Opeanleaks, care vrea să rămână anonim, relatează Sofia News Agency.

“Ca obiectiv pe termen scurt, este vorba despre completarea infrastructurii tehnice şi a ne asigura că organizaţia continuă să fie guvernată democratic de toţi membrii ei, nu să ne limităm la un grup sau un inivid”, a subliniat el.

Foştii parteneri ai lui Assange au plecat de la WikiLeaks din cauza stilului lui Assange de a manageria şi pentru că problemele personale îl distrăgeau pe acesta de la muncă.

Openleaks nu va publica direct informaţiile pe care le va primi, dar va permite presei să aibă acces la sistem şi să dezvăluie ce doreşte. Grupul va servi ca intermediar neutru, fără agendă politică.

Anunţul vine după ce Assange a fost arestat în Marea Britanie, după ce Suedia a cerut acest lucru din cauza unui dosar de agresiune sexuală.

sursa realitatea.net

Foşti membri WikiLeaks îşi vor lansa propriul site cu informaţii – OpenLeaks
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.