Feb 012011
 

Liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au atras atenţia, marţi, la Băile Tuşnad, că aproximativ 3.500 de cadre didactice riscă să rămână fără un loc de muncă, după intrarea în vigoare a noii Legi a Educaţiei.

Secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop, a declarat că lipsa normelor metodologice va duce la “aplicarea după ureche a Legii Educaţiei”. Unul dintre efecte este, în opinia lui Liviu Marian Pop, acela că foarte mulţi profesori cu 25 de ani de vechime şi gradul I vor rămâne fără un loc de muncă, întrucât creşte norma didactică de la 16 la 18 ore, potrivit agerpres.

O altă problemă ridicată de liderii FSLI este aceea a politizării excesive a conducerii unităţilor de învăţământ şi a inspectoratelor şcolare, în zonele unde există minorităţi naţionale.

Liviu Marian Pop a subliniat că, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o lege a educaţiei stipulează că o funcţie de director de unitate şcolară şi de inspector şcolar al minorităţilor nu se poate ocupa decât dacă există un aviz al grupului parlamentar.

sursa realitatea.net

FSLI: Aproximativ 3.500 de profesori vor ajunge în şomaj de la 9 februarie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.