Jun 102010
 

Încheierea situaţiei şcolare este la latitudinea fiecărui profesor, în prezent mai sunt foarte puţine unităţi în care nu s-a încheiat situaţia elevilor, a declarat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Marian Pop.

Încheierea situaţiei şcolare este una protocolară, astfel încât să poată avea loc festivităţile de premiere, potrivit lui Liviu Marian Pop. “Săptămâna aceasta mai sunt o parte dintre colegi în grevă, care nu au trecut notele în catalog. În momentul de faţă sunt foarte puţine unităţile în care nu se încheie situaţia şcolară”, a mai spus el.

Secretarul general al FSLI nu a putut însă să precizeze câţi profesori mai sunt în grevă la ora actuală, spunând că sindicatul nu are o centralizare clară.

Referitor la participarea profesorilor la probele de evaluare a competenlor de la bacalaureat, Pop a declarat că foarte mulţi au cedat după două săptămâni de presiuni. “În octombrie, când profseorii vor vedea salariile pe septembrie, atunci vor pleca mişcările de protest, de jos în sus, din pricina nemulţumirilor”, a precizat Pop.

Potrivit cifrelor finale ale Ministerului Educaţiei privind participarea la bacalaureat, toţi elevii au susţinut examenul conform calendarului, până pe 4 iunie. Greva profesorilor a afectat în primele zile de susţinere a probei de limbi srăine doar 1.911 de elevi.

Ministerul Educaţiei a dat asigurări că situaţia şcolară a elevilor români va fi încheiată până vineri, 11 iunie, ultima zi de şcoală. Potrivit reprezentanţilor ministerului, există probleme punctuale în curs de rezolvare în doar patru judeţe.

sursa realitatea.net

FSLI: Mai sunt puţine unităţi unde nu s-a încheiat situaţia şcolară
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.