Dec 212010
 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) consideră că OUG 113/2010, conform căreia drepturile salariale câştigate în instanţă până la 31 decembrie 2010 vor fi acordate, eşalonat, între 2012 şi 2014, este o “nouă dovadă a dispreţului pe care îl manifestă Guvernul faţă de lege şi salariaţi.

Decizia Guvernului de a acorda drepturile salariale câştigate în instanţă doar între 2012 şi 2014 este considerată de sindicaliştii din învăţământ o dovadă de dispreţ.

“Este o nouă lovitură pentru angajaţii statului care mai sperau că, prin justiţie, vor recupera o parte din drepturile salariale care le-au fost tăiate în mod ilegal”, potrivit unui comunicat emis marţi de FSLI.

Guvernul a emis recent OUG 113/2010 conform căreia drepturile salariale câştigate în instanţă până la data de 31 decembrie 2010 vor fi acordate, eşalonat, în perioada 2012-2014, respectiv 34% în 2012, 33% în 2013 şi 33% în 2014.

“Într-un stat de drept, o sentinţă judecătorească trebuie pusă în aplicare imediat, nu amânată până când Guvernul va fi în stare să găsească soluţii prin care să acorde drepturile salariale. Nu este exclusă nici posibilitatea ca Executivul să mai amâne încă o dată aceste termene. În condiţiile în care Guvernul s-a lăudat că în 2010 au crescut substanţial încasările la bugetul de stat, comparativ cu anii trecuţi, ne întrebăm de ce nu s-a revenit la salariile din luna iunie 2010 şi de ce a fost nevoie de o astfel de ordonanţă prin care să amâne plăţile? Răspunsul este unul singur: actuala Putere ori minte, ori fură din salariile celor 1,3 milioane de bugetari”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu.

sursa realitatea.net

FSLI: OUG 113 referitoare la salariile câştigate în instanţă o dovadă de dispreţ a Guvernului
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.