Dec 032010
 

Funcţionarii publici ar putea fi concediaţi chiar în timpul concediului maternal. Este una din propunerile care apar în proiectul de modficicare a statului funcţionarului public. Proiectul a fost postat pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cel care şi propune aceste schimbări. SEMNEAZĂ AICI PETIŢIA REALITATEA.NET

Funcţionarii publici vor putea fi concediaţi sau mutaţi pe alte posturi şi în perioada în care aceştia sunt în concediu de boală, în concediu de maternitate sau de creştere şi îngrijire a copiilor, potrivit documentului.

Practic, prin acest proiect de lege vor fi abrogate articolele care îi acordau angajatului siguranţa că nu-şi pierde locul de muncă atunci când este bolnav sau îşi îngrijeşte copilul, în perioada legală. Mai mult, ministerul propune suspendarea raportului de serviciu pentru perioada în care un funcţionar desfăşoară activitate sindicală.

În plus, funcţionarilor publici încadraţi la cabinetul unui demnitar, primar sau preşedinte al consiliului judeţean, ori la cancelaria prefectului, li se vor suspenda contractele. La fel se va întâmpla şi cu diplomaţii trimişi să desfăşoare activităţi în cadrul unor misiuni diplomatice ale României, unor organisme sau instituţii internaţionale, potrivit proiectului Ministerului de Interne.

Liderii Coaliţiei de guvernământ discută, duminică, despre măsura prin care mamele ar putea să se întoarcă la serviciu după un an de concediu maternal.

O variantă prevede un concediu de maternitate de doi ani, cu o indemnizaţie de maxim 1.000 de lei, o altă variantă prevede un concediu de doi ani, cu o indemnizaţie de maxim 1.500 de lei, iar cea de-a treia variantă are un concediu maternal de un an şi o indemnizaţie de maxim 3.400 de lei.

Ministerul Muncii a mai propus o indemnizaţie comensatorie de 500 de lei pentru mamele care decid să revină mai repde la muncă.

Opoziţia doreşte menţinerea actualei formule, iar partenerii din Coaliţie au şi ei propria variantă. În plus, FMI propune un concediu maternal de un an, plătit cu o sumă cuprinsă între 600 şi 1.000 de lei.

sursa realitatea.net

Funcţionarii ar putea fi daţi afară şi în timpul concediului maternal. Cum comentaţi?
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)