Nov 082010
 

Gălbenuşul de ou poate fi extrem de nociv pentru sănătate, mai ales pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului. Potrivit oa menilor de ştiinţă ca­nadieni, gălbenuşul este mai periculos de cât preparatele de tip fast-food.

Cercetătorii susţin că un gălbenuş de ou conţine între 215 şi 275 miligrame de colesterol, în funcţie de mărimea oului, în timp ce produsele fast-food au un conţinut de până la 150 miligrame de colesterol la suta de grame, potrivitgandul.info.

“Nu există niciun dubiu asupra albuşului, care rămâne în continuare una dintre cele mai importante surse de proteine de calitate. Gălbenuşul, în schimb, nu ar trebui mâncat sub nicio formă de către persoanele adulte care au predispoziţie genetică la afecţiuni cardiovasculare”, afirmă cercetătorii.

Datorită conţinutul bogat în vitaminele B6, B12 şi folaţi, oul asigură menţinerea sănătăţii sistemului nervos. În plus, acest aliment protejează vasele de sânge prin proprietăţile antioxidante.

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)