Dec 062010
 

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus membrilor Coaliţiei, în şedinţa de luni, că resursele bugetare nu permit ca perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului să fie menţinută la doi ani, şi a sugerat că această durată ar trebui redusă la un an, susţin surse participante la discuţie. SEMNEAZĂ AICI PETIŢIA REALITATEA.NET.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni, la şedinţa Coaliţiei de la Palatul Victoria, unde s-a luat în discuţie indemnizaţia pentru creşterea copilului. Şedinţa Coaliţiei s-a încheiat fără a se lua vreo decizie asupra concediului maternal sau a indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Discuţiile s-au mutat, însă, la Parlament.

Potrivit unor surse citate deGândul, preşedintele Băsescu s-ar fi arătat împotriva păstrării concediului maternal la doi ani, atrăgând atenţia că resursele bugetare nu permit creşterea.

Coaliţia de guvernare a hotărât, în şedinţa de duminică seara, păstrarea concediului maternal la doi ani şi indemnizaţia minimă de 600 de lei. Luni, Guvernul va lua decizia finală şi asupra cuantumului indemnizaţiei maximale. O sursă de finanţare ar putea fi taxa pe averile mari. Nu toţi liderii Coaliţiei au fost de acord, însă, cu această propunere, pe motiv că Taxa de solidaritate este o propunere legislativă, şi nu un act normativ intrat în vigoare.

Gândul: Băsescu – bugetul nu permite concediu maternal de doi ani
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.