Mar 092010
 

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat marţi seară, într-o emisiune televizată, că orice schimbare a preşedintelui Senatului este "neconstituţională şi neregulamentară", dar că legea fundamentală a ţării nu stă în calea lui Traian Băsescu.

Mircea Geoană susţine că şeful statului are un “proiect a la Putin”, care stă în spatele demersului de schimbare a preşedintelui Senatului şi a celui de modificare a Constituţiei. “Există un plan de acaparare a puterii în stat de către un singur om. De ce le stă Geoană în gât? (…) Se doreşte amputarea singurei platforme politice prin care Opoziţia se poate exprima”, crede fostul preşedinte al formaţiunii social-democrate.

“Subiectul schimbării preşedinţilor de Camere nu este nou”, a spus liderul PSD, amintind de încercarea de schimbare a lui Nicolae Văcăroiu din funcţia de preşedinte al Senatului şi de decizia CCR în acel caz. “Orice încercare de schimbare a preşedintelui Senatului este neconstituţională şi neregulamentară”, a concluzionat Geoană, adăugând totodată că “Nu Constituţia este cea care să-l oprească pe Băsescu şi pe ai lui”.

sursa:realitatea.net

Geoană: Băsescu are un proiect “a la Putin”
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.