Sep 092010
 

Germania este ţara din Uniunea Europeană în care salariile au crescut cel mai puţin în ultimii zece ani, potrivit unei statistici publicate miercuri de Biroul Federal de Statistică.

În Germania, câştigurile salariale brute în primul trimestru al anului 2010 au fost cu 21,8% mai mari faţă de nivelul lor mediu din anul 2000, scrie HotNews. În acelaşi timp, creşterea costurilor cu forţa de muncă a fost de 18,9% faţă de acum 10 ani.

Acestea sunt cele mai mici rate de creştere din cele 21 de ţări incluse în statistica Destatis.

Creşterea medie în UE aferentă aceleiaşi perioade a fost de 35,5% pentru salarii şi de 36,1% pentru costurile forţei de muncă. Numai pentru zona euro, creşterea medie a salariilor a fost de 29,5%, iar cea a costurilor cu forţa de muncă de 30,3%.

Această moderaţie salarială în cea mai mare economie europeană este, potrivit economiştilor, unul dintre factorii care au dus la actuala creştere economică puternică înregistrată această ţară.

Însă această tendinţă pe unii parteneri UE, în special Franţa, care ar dori ca salariile germanilor să crească şi aceştia să consume mai mult, şi nu doar să exporte puternic. Nivelul salariilor în Germania nu depind de stat, ci este rezultatul unor negocieri între partenerii sociali. Ţara nu are salariul minim pe economie, cu excepţia unor anumite sectoare, în care angajatorii şi sindicatele au convenit asupra unui nivel salarial minim.

sursa realitatea.net

Germania, ţara UE cu cele mai mici creşteri salariale
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.