Nov 222010
 

Noua opţiune introdusă de Google Inc este disponibilă în 30 de state printre care şi România.

Google Instant, noua opţiune introdusă de compania americană Google Inc care permite afişarea rezultatelor pe măsură ce utilizatorul tastează, este acum disponibil în România şi Bulgaria, la două luni de la lansarea oficială din Statele Unite, potrivit agerpres.ro.

Cu noua opţiune timpul de căutare se reduce cu două până la cinci secunde.

Elementele de bază ale Căutării Google sunt aceleaşi, inclusiv în privinţa modului în care sunt clasate rezultatele şi a modului în care Google stabileşte rezultatele relevante. Ceea ce s-a schimbat este calea pe care o puteţi urma pentru a obţine rezultate relevante.

Iată ce se întâmplă când căutaţi:

1.Pe măsură ce introduceţi o căutare pe Google, pagina de pornire începe să afişeze automat rezultatele căutării dvs. Nu trebuie să apăsaţi pe Enter. Este generată o listă de interogări anticipate utilizând algoritmul de completare automată. Aceste sugestii sunt afişate într-un meniu derulant sub caseta de căutare.

2. Vedeţi rezultatele. Algoritmul încearcă să anticipeze care poate fi restul interogării dvs. în funcţie de interogările populare introduse de alţi utilizatori. Prima sugestie este afişată cu gri deschis în caseta de căutare, iar rezultatele căutării pe care le vedeţi apărând instantaneu vor fi pentru respectiva căutare anticipată. În schimb, dacă doriţi să vedeţi rezultate numai pentru textul introdus de dvs., apăsaţi pe Enter sau faceţi clic pe butonul Căutare;

3. introduceţi mai mult, vedeţi mai multe. În cazul în care continuaţi să introduceţi text, vom actualiza în mod dinamic rezultatele căutării pentru ca acestea să se potrivească cu prima sugestie pentru textul introdus de dvs.

4. Rafinaţi căutarea. Nu găsiţi informaţiile sau site-ul web dorit? Este uşor să rafinaţi căutarea după ce vedeţi rezultatele apărute. Iată câteva opţiuni:
* Dacă vedeţi ceea ce căutaţi în lista de interogări anticipate, faceţi clic pe respectiva interogare pentru a vedea rezultate relevante.
* Cu ajutorul tastei săgeată în jos de pe tastatură, puteţi parcurge lista de interogări anticipate şi puteţi vedea rezultatele care apar pentru fiecare interogare asupra căreia vă opriţi.
* Continuaţi să introduceţi interogarea dvs. până când rezultatele afişează ceea ce căutaţi. Ca de obicei, veţi putea să introduceţi interogarea dvs. completă şi să apăsaţi pe Enter sau să faceţi clic pe butonul Căutaţi.

Beneficiile

* Economisiţi timp – obţineţi rezultate de căutare relevante în timp ce introduceţi text pentru a petrece mai puţin timp căutând şi pentru a accesa direct conţinutul web dorit.
* Introduceţi mai puţin text – rezultatele generate în mod dinamic vă permit să vă opriţi din introducerea textului imediat ce vedeţi ceea ce vă trebuie. Credem că acest fapt va reduce numărul mediu de apăsări de taste cu 9 taste pentru fiecare căutare.
* Căutaţi mai inteligent – ca şi cum aţi avea o conversaţie cu motorul de căutare, obţineţi feedback instantaneu pentru a şti dacă termenii dvs. de căutare afişează tipul de rezultate dorite. Dacă rezultatele nu vă sunt utile, adăugaţi un alt cuvânt sau două pentru a vedea dacă rezultatele sunt mai aproape de ceea ce căutaţi.

sursa realitatea.net

Google Instant, disponibil în România VEZI NOUTĂŢI
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.