Jul 162010
 

Erik Verlinde este un profesor de fizică, în vârstă de 48 de ani, de la Universitatea din Amsterdam. Verlinde este considerat un expert în teoria stringurilor (fapt care ar explica graba cu care vrea să scape de problema gravitaţiei), teorie care încearcă să ofere o explicaţie completă a universului, dincolo de cea oferită de Einstein.

Profesorul a propus ceva neobişnuit: gravitaţia nu este o forţă fundamentală a universului, aşa cum au propus Newton şi Einstein. El spune că este de fapt o forţă „secundară”, o iluzie, fiind un rezultat direct al legilor termodinamicii. Verlinde crede că gravitaţie este un simptom produs de entropia universului, entropie pe care o priveşte ca un parametru fundamental, gravitaţia fiind o variabilă dependenţă de această constantă.

„Pentru mine gravitaţia nu există”, a declarat recent Verlinde. Nu este vorba că nu poate să cadă, aşa cum se explică pamfletar în nytimes.com, dar profesorul face parte dintr-un grup de fizicieni care cred că nu avem o explicaţie corectă pentru gravitaţie şi că aceasta derivă din ceva fundamental pe care noi nu îl cunoaştem încă.

sursa realitatea.net

Gravitaţia este o iluzie, spune un fizician
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.