Jun 282010
 

Bucăţile de plastic au fost culese pentru prima oară din Marea Amundsen.

ntr-un studiu realizat în perioada 2007-2008, cercetătorii de la British Antarctic Survey şi Greenpeace au investigat zona antarctică, inspectând atent suprafaţa apei. Au descoperit, chiar şi în îndepărtatele mări Davis şi Durmont D’Urville, sonde de plastic folosite la pescuit şi chiar pahare. Mai mult, pungi de plastic au fost descoperite în Marea Amundsen.

Descoperirea dşeurilor în cele mai îndepărtate locuri de pe planetă este un motiv de îngrijorare.
Echipa de cercetare condusă de David Barnes de la British Antarctic Surveycrede că aceste resturi de plastic sunt de fapt la marginea unui „val” de gunoaie care abia acum ajung în această parte a lumii.

Potrivit discovery.com, există şi o veste foarte bună. În urma studiului s-a descoperit că ecosistemul de pe fundul mării, în zona Antarcticii este foarte sănătosResturile de plastic se găsesc pe toate plajele din lume, dar plasticul produs de omenire se strecoară încet şi în aceste regiuni îndepărtate din sud.

O mare parte din oceanul planetar nu a fost încă poluat, dar din păcate acest lucru se schimbă încet şi  sigur. Gunoaiele ajung în mare şi vor rămâne acolo pentru mult timp.

sursa realitatea.net
Gunoaiele de plastic au ajuns în Antarctica
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.