Mar 312010
 

În săptămâna respectivă guvernanţii vor analiza propunerile avansate pentru modificarea actului normativ.

Guvernul a decis să amâne cu o săptămână adoptarea Legii Educaţiei, interval în care va analiza propunerile avansate pentru modificarea actului nornativ, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a confirmat informaţia, precizând că, în urma dezbaterilor organizate cu societatea civilă şi alţi factori, s-a considerat că este necesar ca adoptarea proiectului de lege să fie amânată.

“În urma acestor dezbateri, s-a considerat că este necesară punerea în acord cu propunerile de modificare, analiza acestora şi rediscutarea proiectului săptămâna viitoare. Ne grăbim, dar nu ne pripim”, a spus Funeriu.

Surse ministeriale au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul ia în calcul să amâne adoptarea Legii educaţiei cu o săptămână, până după Sărbătorile de Paşte, interval în care să analizeze propunerile primite pentru modificarea actului şi să decidă care dintre acestea pot fi incluse în documentul final.

După şedinţa din 17 martie, premierul Emil Boc a anunţat că proiectul de lege privind educaţia naţională a fost discutat şi avizat de Guvern, într-o primă lectură, urmând să fie prezentat în dezbatere publică pentru o perioadă de două săptămâni, la finalul căreia va fi dezbătut din nou în Guvern în vederea aprobării finale.

Termenul stabilit pentru avizul Guvernului expiră în această săptămână.

Luni, la Palatul Parlamentului, a fost organizată o dezbatere pe tema legii învăţământului, la care au fost prezenţi atât preşedintele Train Băsescu, cât şi premierul Emil Boc.

Preşedintele a arătat, în timpul discuţiilor, că termenul de două săptămâni pentru dezbaterea publică a legii este prea scurt, având în vedere că diferenţa dintre proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea anterior şi cel aflat în dezbatere în prezent este “că a fost defrişat de negocierile din alianţa aflată la putere în momentul în care legea a fost promovată”.

În acelaşi timp, mai mulţi participanţi la discuţia de la Palatul Parlamentului i-au cerut premierului Emil Boc să acorde un termen de încă o săptămână până la adoptarea proiectului de lege în Guvern, astfel încât analiza documentului să continue.

Liberalii au anunţat, luni, că vor depune, miercuri, la Senat, o moţiune simplă pe tema Educaţiei, în care vor fi puse în discuţie patru probleme din domeniu, printre care şi Legea educaţiei.
sursa realitatea.net

Guvernul a amânat cu o săptămână adoptarea Legii Educaţiei
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.