Oct 182010
 

Cupoanele acordate în prezent gratuit persoanelor fizice de către firme şi magazine sub forma bonurilor de valoare, pentru achiziţionarea de produse la un preţ redus, vor fi impozitate de Guvern, prin scoaterea acestora din categoria veniturilor neimpozabile.

Impozitarea acestor cupoane va fi reglementată printr-o nouă modificare a Codului Fiscal, scriu jurnaliştii de laCotidianul. În prezent, contravaloarea cupoanelor ce reprezintă bonuri de valoare acordate gratuit persoanelor fizice reprezintă venituri neimpozabile.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, prevederile referitoare la neimpozitarea contravalorii acestor cupoane vor fi abrogate.

Cuponul de valoare este un instrument de promovare a vânzarilor unei firme, constând într-un bon de valoare care dă posesorului dreptul să beneficieze de o reducere de preţ la cumpărarea unui produs în toate punctele de vânzare unde se găseşte produsul sau numai în magazinele participante la promoţie.

Cupoanele pot fi acordate direct la casa magazinului sau primite în cutiile poştale, prin intermediul presei specializate, prin mailing sau odată cu ambalajul produsului.

sursa realitatea.net

Guvernul pune impozit pe reduceri
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.