May 012011
 

 

Un jurnalist de la revista Nature a realizat o hartă a centralelor nucleare pe care sunt evidenţiate datele demografice ale fiecărei zone în parte.

 

Cât de feriţi suntem de un potenţial dezastru nuclear? Este probabil una dintre întrebările pe care oamenii din toate colţurile lumii şi le pun după Fukushima. O analiză realizată cu ajutorul Google Earth de Declan Butler, jurnalist la revista Nature şi CIESIN (Center for International Earth Science Information Network) din cadrul Columbia University, a încercat să răspundă la această întrebare, printr-o hartă a  211 centrale nucleare, însoţită de datele demografice ale fiecărei arii în parte, scrie stiintasitehnica.com.

Pe harta tridimensională, consultabilă direct pe site-ul revistei Nature, bulinele verzi reprezintă centralele în apropierea cărora locuieşte cel mai mic număr de persoane, adică mai puţin de jumătate de milion de locuitori pe o rază de 75 km.Bulinele roşii însă reprezintă zonele cele mai populate, indicând o populaţie de peste 20 milioane de locuitori.

Siguranţa reactoarelor trebuie evaluată ţinând cont de amplasarea acestora, iar densitatea populaţiei în jurul centralelor reprezintă un factor important  în evaluarea riscurilor şi cuantificarea potenţialelor pagube”, a precizat Laurent Stricker, inginer nuclear şi preşedinte al  World Association of Nuclear Operators (WANO).

VEZI AICI HARTA COMPLETĂ INTERACTIVĂ A RISCULUI NUCLEAR GLOBAL

Money

MONEY.ro

 

Harta riscului nuclear VEZI AICI
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.