Oct 152010
 

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii protestatatrilor, a fost luată decizia deblocării stimulentelor, urmând ca o comisie să analizeze modul de repartizare a acestora. Ialomiţianu a mai spus că vrea un sistem de salarizare echitabil, iar beneficiarii stimulentelor să nu fie directorii.

În urma negocierilor, am ajuns la puncte comune prindeblocarea plăţii stimulentelor, prin analiza, de către o comisie sindicat-minister, a modului în care directorii au repartizat stimulentele. Vrem ca cei care au muncit să fie răsplătiţi. Nu vreau ca directorii să fie beneficiari ai stimulentelor. Vrem ca stimulentele să se acorde în mod corect. Marţi, în Parlament, am cerut liderilor de partid să vină să treacă legea. Veţi primi salarii în mod corect. Vreau, ca ministru, să asigur un sistem de salarizare echitabil. Legea se va vota marţi în Parlament. Salariile vor fi decente şi nu veţi mai depinde de aceste stimulente. Vom debloca situaţia august-septembrie. Vreau să elimin distribuirea stimulentelor după bunul plac“, le-a spus Gheorghe Ialomiţianu.

La rândul său, liderul Sed Lex a declarat că în discuţiile cu ministru Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, s-a stabilit ca directorii să primească mai puţine stimulente şi reducerea numărului de posturi de conducere.

Miercuri, premierul Emil Boc a comentat, la postul public de televiziune, protestul angajaţilor de la Ministerul Finanţelor. Premierul a subliniat că stimulentele pot fi acordate numai celor care au depăşit planul prin performanţe.

Atunci când combaterea evaziunii fiscale va fi realizată de angajaţii Ministerului Finanţelor, astfel încât să poată spune orice român că nu mai avem evaziune fiscală, cei de la Finanţe şi-au făcut datoria, putem vorbi de stimulente. Din nefericire, performanţele nu sunt pe măsura solicitărilor în vederea asigurării de stimulente. Este vizibil pentru oricine că evaziunea fiscală există în România. Pentru aceia care au o contribuţie directă la planul suplimentar realizat se pot acorda stimulente”, a spus Boc.

Premierul crede că acordarea nediferenţiată a stimulentelor trebuie oprită: “Cei care sunt performanţi şi îşi depăşesc planul, potrivit legii, au dreptul la stimulente în proporţia cu care au depăşit. Maniera aceasta de acordare nediferenţiată, aşa cum s-a practicat în vremurile în care au fost cheltuieli bugetare care ne-au dus în această situaţie de criză, nu mai poate continua“, a mai precizat Boc.

Angajaţii de la Finanţe din toate judeţele, mai puţin Vâlcea şi Suceava, au ieşit în stradă. Angajaţii sunt nemulţumiţi că nu au primit stimulentele pe două luni. Tot joi, sindicaliştii din casele de sănătate, cei ai ANOFM, din educaţie şi transporturi şi postă s-au alăturat protestului în semn de solidaritate faţă de colegii lor din Finanţe.

sursa realitatea.net

Ialomiţianu: O comisie va analiza modul de repartizare a stimulentelor, nu sunt pentru directori
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.