May 152010
 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, vineri, să menţină interdicţia de a părăsi ţara în cazul fostului preşedinte al Secţiei Civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, după ce a respins plângerea acestuia împotriva unei ordonanţe a procurorilor DNA, de prelungire a interdicţiei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a judecat, vineri, o plângere făcută de judecătorul Florin Costiniu împotriva ordonanţei DNA procurorului DNA prin care a fost prelungită interdicţia de a părăsi ţara în cazul său.
Plângerea lui Costiniu a fost judecată în şedinţă secretă, fostul preşedinte al Secţiei Civile a Înaltei Curţi fiind prezent în sală, alături de soţia sa, judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti Viorica Costiniu.
Interdicţia de părăsi ţara în cazul lui Florin Costiniu a fost dispusă iniţial de Completul de 9 Judecători al ÎCCJ, pe 12 aprilie, când a admis recursul acestuia, precum şi al oamenilor de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, împotriva deciziei din 9 aprilie, prin care cei trei au fost arestaţi preventiv, la propunerea DNA.

Pe de altă parte, începând de luni, Florin Costiniu, Marius Locic şi Costel Căşuneanu s-au prezentat zilnic la DNA, unde a fost adus şi senatorul Cătălin Voicu, pentru ca procurorii anticorupţie să le prezinte materialul de urmărire penală. Prezentarea materialului de urmărire penală este ultima etapă a anchtei DNA în cazul scandalului de corupţie al senatorului Voicu, urmând ca instanţa să fie sesizată cu rechizitoriu.
Senatorul Cătălin Voicu a cerut, în cursul acestei săptămâni, instanţei supreme revocarea arestării preventive, însă cererea a fost respinsă. Unul dintre argumentele aduse în faţa judecătorului care a luat în discuţie cererea a fost faptul că urmărirea penală din dosar este finalizată, iar parlamentarul nu mai are cum să influenţeze probe sau martori.

sursa:realitatea.net

ÎCCJ menţine interdicţia de a părăsi ţara în cazul lui Florin Costiniu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.