May 222011
 

 

Piaţa imobiliară aproape a îngheţat în aşteptarea demarării programului Prima Casă 4. La târgurile de profil, în jur de 80% dintre vizitatori sunt interesaţi de ofertele care s-ar încadra în program. Oamenii nu se lasă ademeniţi nici de reducerile, nici de bonusurile oferite de expozanţi.

 

Dezvoltatorii imobiliari şi agenţiile de profil se prezintă la târguri cu reduceri şi cu preţuri atrăgătoare pentru cei interesaţi să achiziţioneze o locuinţă. De exemplu, o garsonieră de 29,5 mp costă 26.800 de euro, iar una de 38 mp costă 37.200 de euro.

Majoritatea celor care merg la târg şi întreabă de locuinţe se intereează în special de ofertele incluse în programul Prima Casă 4, care întârzie să apară, deşi premierul Emil Boc a promis că acesta va fi lansat după paşte. Programul ar putea reîncepe în cel puţin 3 săptămâni, spun reprezentanţii băncilor.

În aceste condiţii, dezvoltatorii, agenţiile imobiliare şi băncile au oferte similare cu cele ale programului Prima Casă.

Cătălin Grigore, dezvoltator imobiliar, spune că băncile au în această perioadă oferte similare cu cele ale programului prima Casă, dar fără mare succes, pentru că cei care vor să cumpere o locuinţă ar prefera avansul de 5% oferit prin Prima Casă, în detrimentul unui avans cuprins între 10% şi 20%, cum oferă băncile. Acesta mai spune că segmentul ieftin de locuinţe este foarte căutat.

Money

MONEY.ro

 

În aşteptarea programului Prima Casă, imobiliarii scad preţurile, dar fără succes la cumpărători
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.