Apr 032010
 

Părintele calculatorului personal, Henry Edward Roberts, a murit la 68 de ani după o luptă lungă cu pneumonia. Inventatorul computerului Altair 8800 este şi cel care s-a aflat la startul carierei fondatorilor Microsoft, Bill Gates şi Paul Allen.

Gates şi Allen au luat legătura cu Roberts după ce au văzut calculatorul inventat de acesta pe coperta unei reviste. Ei i-au propus să dezvolte un soft pentru computer şi aşa s-a născut programul devenit celebru sub numele de Altair-Basic, fundamentul actualului imperiu Microsoft.

Roberts a deţinut iniţial o firmă care vindea kituri electronice pentru aeromodele şi pentru calculatoare. La mijlocul anilor ’70, când firma sa se lupta cu datoriile, Roberts a inventat Altair 8800, care opera cu un microprocesor Intel 8080.

Kitul, care costa 395 de dolari, a apărut pe coperta revistei Popular Electronics în 1975 şi a pornit o adevărată avalanşă de comenzi. Roberts şi-a vândut firma doi ani mai târziu, în 1977.

sursa realitatea.net

Inventatorul calculatorului personal, Henry Edward Roberts, a murit în urma unei pneumonii
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.