Mar 262010
 

Guvernatorul Băncii Naţionale crede că secretul creşterii economice a României stă în fondurile comunitare. Pe care însă nu ştim să le atragem.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat vineri, la Rm. Vâlcea, că România are, în următoarele luni, şanse de creştere economică prin atragerea de fonduri comunitare, pe care, însă, nu ştim să le atragem, transmite corespondentul NewsIn.

“Avem şanse de creştere economică, dar nu ne trebuie un boom economic. Nu ne trebuie creştere economică cu inflaţie, atât timp cât inflaţia este un eroziv de încredere pe termen lung. Nu avem nevoie de creştere care să reia deficitul extern, nu avem nevoie de o creştere economică de natură să inflameze datoria publică, peste ceea ce înseamnă în prezent situaţia Greciei. Nu avem nevoie de o creştere economică cu şomaj. Nu ne trebuie o creştere economică cu deficite bugetare mari, cu impozite mari De asemenea, avem nevoie de o creştere economică, care să atragă fonduri comunitare. Avem bani gratis, pe care nu ştim să îi atragem”, a spus guvernatorul BNR.

Isărescu a adăugat că o creştere ecomomică presupune şi supravegherea datoriei private în România. “Datoria privată e măricică.E criza din România. A fost o criză a datoriilor private, nu publice. O datorie privată nerezolvabilă, devine o datorie publică”, a spus el. “Nu se poate să crească salariile fără restructurare. Niciodată, niciodată, niciodată!, a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a participat la Rm. Vâlcea la conferinţa “România 2010 – Perspectivele dezvoltării şi soluţii de relansare economică”, organizată de Institutului Bancar Român împreună cu Banca Naţională şi Consiliul Judeţean Vâlcea.

sursa:realitatea.net

Isărescu: Avem bani gratis, pe care nu ştim să îi atragem
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.