May 012011
 

 

Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale care se opun eutanasierii câinilor maidanezi au anuţat că vor organiza, din nou, luni şi marţi, în Parcul Izvor din Capitală, mitinguri de protest ce au ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a politicienilor în legătură cu drepturile animalelor.

 

Acţiunea este organizată ca urmare a faptului că “deputaţii au trecut eutanasierea pe ordinea de zi a şedinţelor din 2 şi 3 mai”, după cum spun reprezentanţii Asociaţiei Cuţu-Cuţu.

Pichetările Parlamentului ce vor avea loc pe 2 mai vor începe  la ora 13.30, în timp ce acţiunile de protest programate pentru 3 mai vor începe la ora 9.30.

Reprezentanţii Asociaţiei Cuţu-Cuţu susţin că eutanasierea nu rezolvă problema câinilor şi propun o listă cu măsuri “recomandate tuturor celor inteligenţi care fac parte din administratie şi care vor să aibă roade eficiente în lupta cu maidanezii”.

Printre măsuri se numără “sterilizarea tuturor câinilor fără pedigree cu stăpân din toată ţara,  sterilizarea şi reteritorializarea tuturor câinilor fără stăpân blânzi, precum şi adăpostirea iniţială a tuturor câinilor reclamaţi şi crearea unei comisii pentru ei, compusă din dresori, etologi (specialişti în comportamentul canin) şi din protectorii de zonă (protectorii de zonă sunt persoanele care le dau de mancare şi care îi cunosc foarte bine)”.

Alte propuneri vizează recensământul tuturor câinilor, propunerea spre adopţie a tuturor câinilor de pe stradă şi din adăposturi, dar şi amenajarea de ţarcuri temporare în instituţiile publice şi in jurul blocurilor.

Orice alte metode (eutanasia, simpla adăpostire etc) nu dau niciodată roade, decât nesemnificative şi pe termen scurt“, spun cei de la Asociaţia Cuţu-Cuţu.

Numărul câinilor fără stăpân din Bucureşti este estimat la peste 40.000. De altfel, peste 1.400 de bucureşteni, dintre care 274 de copii, au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de câini vagabonzi în primele două luni ale anului, conform datelor Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”.

Money

MONEY.ro

 

Iubitorii câinilor fără stăpân protestează, din nou, luni şi marţi la Parlament
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.