Mar 152010
 

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni, la prezentarea Bilanţului pe 2009 al Ministerului Public, că procurorii au soluţionat în cursul anului trecut cel mai mare număr de dosare din istorie, iar numărul celor trimişi în judecată pentru fapte de corupţie s-a dublat.

Potrivit lui Kovesi, în anul 2009, pentru prima dată în ultimii şapte ani, numărul celor trimişi în judecată de către procurorii de la parchetele de pe lângă tribunale pentru fapte de corupţie mică s-a dublat. De asemenea, şeful Ministerului Public a spus, luni, că numărul celor trimişi în judecată petnru evaziune fiscală a crescut cu 40% în 2009.

Totodată, a precizat Kovesi, în cursul anului trecut, structurile specializate din Ministerul Public au instrumentat, în premieră, infracţiuni din domeniul spionajului militar, sustragere de arme sau corupţie în sport.

În schimb, procurorul General spune că eficienta procurorilor nu poate fi una foarte ridicată pentur că în acest moment sunt procurori care se ocupă fiecare de peste două mii de dosare penale pe an. Kovesi a anunţat că 750.000 de dosare penale au rămas nesoluţionate anul trecut.

Ministerul Public îşi prezintă, luni, bilanţul activităţii pe anul 2009, în prezenţa procurorului general al României, Laura Kovesi, a premierului Emil Boc, a ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, la eveniment fiind prezenţi şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, precum şi preşedintele CSM, Florica Bejinaru.

sursa:realitatea.net

Kovesi: Procurorii au soluţionat în 2009 cel mai mare număr de dosare
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.