Dec 182011
 

Directorul Fondului Monetar Internaţional, Christine lagarde, a declarat, pentru Financial Times, că economia mondială actuală are aceleaşi tendinţe ca şi criza anilor 1930.

Lagarde a confirmat, în acelaşi timp, faptul că nici o ţară europeană, indiferent de nivelul de dezvoltare, nu va fi imună la contextul economic actual.

“Nu exista nici o economie a lumii, fie că e vorba despre ţări sărace, pieţe emergente sau state avansate, care să fie imune la criza care nu numai că se extinde, dar care prinde amploare”, a spus Lagarde în vizita la Departamentul de stat al SUA.

În acelaşi context, preşedintele FMI a explicat că ţările Asiei şi Americii Latine sunt un adevărat exemplu economic în ceea ce priveşte modul în care au făcut faţă crizelor din anii 1980 şi 1990.

“Toate acele provocari cărora le-au făcut faţă pe durata acelor crize s-au dovedit utile astăzi”.

“Sunt necesare eforturi susţinute, va fi nevoie de ajustări şi, evident, totul trebuie să porneasca din inima actualei crize, adică din ţările europene, în special a celor din zona euro”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Lagarde: Economia mondială tinde către o criză similiară cu cea 1930
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.