Oct 262010
 

Scandal în Senat. Comisia de Muncă a adoptat, cu majoritate de voturi, un amendament la Legea pensiilor al PSD, potrivit căruia vârsta de pensionare a femeilor va fi 60 de ani, iar a bărbaţilor – 64 de ani. Decizia a fost luată de senatori după ce au analizat criticile preşedintelui aduse la creşterea vârstei de pensionare din Legea pensiilor. Totodată, punctul de pensie a fost crescut la 45% din salariul mediu brut.

Membrii Comisiei de Muncă de la Senat au votat, marţi, un amendament al PSD la Legea pensiilor, potrivit căruia femeile să iasă la pensie la 60 de ani, iar bărbaţii la 64.

Potrivit NewsIn, amendamentul PSD a trecut cu şase voturi “pentru”, trei “împotrivă” şi o abtinere.  Ministrul Botiş, nemulţumit de rezultat, i-a întrebat pe cei din Opoziţie dacă intenţionează să modifice şi stagiul de cotizare şi să intervină şi pe alte prevederi ale legii. El a ameninţat că nu va mai asista la lucrări dacă Opoziţia decide să facă aceste lucruri.

Întrucât PSD şi PNL au confirmat că vor să amendeze şi alte prevederi, Botiş a părăsit sala de şedinţă, nemulţumit în special de adoptarea variantei privind vârsta de pensionare.

Şedinţa de marţi a fost extrem de tensionată. În timp ce grupul parlamentar al PSD a cerut rediscutarea întregii Legi a pensiilor, parlamentarii PDL au susţinut că discuţiile ar trebui să vizeze strict cerinţele preşedintelui Traian Băsescu.

sursa realitatea.net

Legea pensiilor, schimbată în Senat: Femeile ies la pensie la 60 de ani, bărbaţii la 64
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.