Sep 092010
 

Absolvenţii învăţământului la distanţă neautorizat de la Universitatea Spiru Haret (USH) ar fi trebuit să susţină din nou examenul de licenţă în perioada 15 -30 septembrie. Ministerul Educaţiei şi USH nu au reuşit însă să ajungă la un acord privind condiţiile de desfăşurare a acestui examen. În consecinţă, licenţa a fost suspendată până la un termen încă necunoscut. Între timp, aproximativ 15.000 de absolvenţi rămân cu diplomele nerecunoscute.

Examenul de licenţă trebuia să se dea în perioada 15-30 septembrie, dar nu mai este de actualitate. Acest lucru a fost deja comunicat forurilor din subordinea universităţii cu rang desuspendare a examenului până când o să apară un act normativ din partea Ministerului Educaţiei, un document juridic ferm, din care să rezulte condiţiile clare de desfăşurare a examenului“, a declarat pentru REALITATEA.NET, purtătorul de cuvânt al Universităţii Spiru Haret, Corneliu Toader.

În acest moment, Universitatea Spiru Haret aşteaptă acest document care trebuie “să fie concret, ca să nu mai existe riscul de a face asemenea demersuri, care au venit dintr-o poziţie de sprijin a absolvenţilor noştri care au “beneficiat” de atuuri negative, când au fost scoşi din concursurile de titularizare, secundariat sau definitivat”, a completat oficialul.

În întâmpinarea absolvenţilor de la Spiru Haret, conducerea instituţiei de învăţământ a hotărât reorganizarea examenului de licenţă, iar pentru asta s-a cerut acordul Ministerului. VEZI SPECIALIZĂRILE ŞI PROMOŢIILE AFECTATE

“La vremea respectivă, temeiurile juridice nu erau foarte limpede clarificate. În condiţiile acestea, negocierile pe condiţiile impuse de Ministerul Educaţiei au continuat în timpul verii”, a conchis Corneliu Toader. Negocierile nu au avut însă până acum niciun rezultat. Universitatea a scos şi de pe site-ul instituţiei anunţul privind ”relicenţierea” din septembrie a absolvenţilor.

De partea Ministerului Educaţiei, consilierul ministrului, Tudorel Urian, a confirmat pentru REALITATEA.NET amânarea examenului de licenţă de la Spiru Haret şi a explicat că în prezent se caută o soluţie legală “care să pună punct acestei discuţii şi care să fie inatacabilă nici de către Ministeru, nici de către Spiru Haret sau alte persoane din afară. Se discută între juriştii celor două instituţii care este cea mai bună soluţie pentru intrarea în deplină legalitate“.

Oficialul a precizat că ideea cu sesiune din septembrie a fost a celor de la Spiru Haret, dar că perioada de examinare 15-30 septembrie nu a fost stabilită concret.

“Ideea de organizare a sesiunii poate să fie menţinută sau retrasă de Spiru Haret, în ideea că vor găsi o altă soluţie. Spiru Haret a înaintat o cerere Ministerului Educaţiei de a organiza o noua sesiune care să ducă la recunoaşterea diplomelor. Ministerul Educaţiei nu are niciun interes în această dispută,  nici să facă altă sesiune, nici să nu o facă. Interesul Ministerului este ca Universitatea Spiru Haret să intre în legalitate.”, a completat Tudorel Urian.

Condiţiile de Ministerul Educaţiei pentru examenul de licenţă de la Spiru Haret

Ministerul Educaţiei a acceptat cererea de susţinere a examenului de licenţă de către cei aproximativ 15.000 de absolvenţi ai unor forme de învăţământ neautorizate, însă doar în anumite condiţii.

1. Să comunice Ministerului tabelul nominal al persoanelor care vor susţine examenul de licenţă

2. Să comunice lista comisiilor de licenţă, lista profesorilor şi conferenţialilor universitari propuşi de instituţie dintre cadrele proprii, în vederea completării acesteia cu reprezentanţii ministerului

3. Să organizeze examenul de licenţă în locaţiile avizate de ARACIS în acest sens

4. Să comunice Ministerului Educaţiei programarea examenelor de licenţă, locaţiile în care se vor desfăşura, sălile, datele de organizare.

5. Subiectele pentru examen vor fi elaborate de comisiile numite, iar examenul se va organiza inclusiv prin prezenţa directă şi nemijlocită a candidatului în faţa comisie

6. Să faciliteze accesul mass media la organizarea şi desfăşurarea examenului de licenţă, în vederea asigurării transparenţei pentru realizarea unei corecte informări a opiniei publixce, accesul media urmând a se face fără a-i perturba pe participanţi.

Licenţa din septembrie de la Spiru Haret a fost suspendată
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.