Apr 102010
 

Candidatul PSD+PC pentru Colegiul 19, Liliana Mincă, şi-a început campania electorală pentru Camera Deputaţilor mergând printre oameni, împărţind fluturaşi şi brăţări cu iconiţe şi notând problemele alegătorilor, pentru a le rezolva alături de edilul sectorului 4,liderul PC Cristian Popescu Piedone.

Liliana Mincă şi-a început prima zi de campanie pentru alegerile din Colegiul 19 în Piaţa Progresul, unul dintre cele mai aglomerate locuri din colegiu. Îmbrăcată lejer, în blugi, şi înconjurată de câteva zeci de tineri cu tricouri roşii şi braţe pline de pliante, Mincă şi-a început campania făcând turul pieţei de legume Progresul, stârnind interesul oamenilor mai ales din cauza alaiului care o însoţea şi a ziariştilor care se înghesuiau printre tarabe.

Candidatul PSD+PC le-a spus vânzătorilor care aveau pe tarabe produse româneşti că apreciază agricultorii, i-a întrebat pe pensionarii veniţi la cumpărături dacă se descurcă cu banii şi le-a propus tuturor să o voteze pe 25 aprilie pentru a îi oferi un sprijin în Parlament edilului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.
“Guvernanţii nu ştiu să gestioneze banii ţării”, le-a spus candidatul PSD+PC la Parlament pensionarilor din piaţă, care s-au plâns de lipsa banilor pentru medicamente, arătând că Guvernul Boc a îndatorat România pentru a putea plăti pensiile şi salariile. Între timp, tinerii care o însoţeau pe Mincă au umplut piaţa de pliante şi le-au oferit oamenilor brăţări cu iconiţe. Ieşirea din piaţă s-a petrecut în aplauze şi urale, tinerii scandând numele Lilianei Mincă şi al edilului sectorului 4.

“Piedone are nevoie de un deputat în Parlament şi dumneavoatsră aveţi nevoie de cineva care să vă reprezinte cu adevărat acolo, nu doar de ăia care vă dau suflet, ci idei şi forţă. Alături de primarul Piedone”, le-a spus Liliana Mincă oamenilor întâlniţi la ieşirea din piaţă. Cu toate acestea, nici primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi nici vreun alt lider PC sau PSD nu a fost prezent în prima zi de campanie, alături de fosta şefă a Loteriei.

Mincă: Suflet am şi eu, dar nu doar de suflet au nevoie oamenii, ci de fapte, de lucruri concrete

Liliana Mincă a făcut un adevărat tur de forţă printre oamenii întâlniţi prin parculeţele dintre blocurile din Colegiu şi pe bulevard, în drum spre Piaţa Reşiţa. Mincă s-a prezentat alegătorilor şi i-a îndemnat pe aceştia să meargă la urne pe 25 aprilie. De asemenea, ea i-a întrebat pe oameni care sunt problemele lor, unul din “ajutoarele” sale notând aceste probleme pentru a i le pune în vedere şi edilului sectorului 4. Liliana Mincă i-a invitat pe oameni să o viziteze la sediul de campanie din Şura Mare, pentru a-şi spune ofurile. Mai mulţi oameni întâlniţi pe stradă s-au plâns de problema câinilor fără stăpân, de mizeria dintre blocuri, de nevoia înfiinţării de noi spaţii de joacă pentru copii, iar Mincă i-a asigurat pe aceştia că alături de prietenul său Piedone va face în aşa fel încât doleanţele oamenilor să fie rezolvate.

“Toţi se pricep la politică, chiar dacă spun că doresc mai puţină politică. Suflet am şi eu şi îmi place să ajut, dar nu doar de suflet au nevoie oamenii, ci de fapte, de lucruri concrete,  iar eu pot demonstra prin fapte ceea ce am făcut pentru copii, pentru tineri, pentru pensionari”, a declarat Liliana Mincă ziariştilor, făcând aluzie la sloganul contracandidatei sale, Teo Trandafir, care le propune alegătorilor mai puţină politică şi mai mult suflet. Totuşi, ea a spus că ar participa oricând la o confruntare publică cu contracandidata sa.

Mincă a arătat că, ajunsă în Parlament va susţine proiectele Alianţei PSD+PC de reducere a TVA-ului pentru alimentele de bază, vârsta de pensionare a femeilor să rămână 60 de ani, impozit pe venit diferenţiat. “Alianţa PSD+PC a propus reducerea TVA-ului la alimentele de bază la 5% şi creşterea la 25% a TVA-ului pentru produsele de lux, pentru că nu un pensionar mănâncă icre negre sau bea şampanie, cum beau miniştrii din Guvernul Boc”, a spus Mincă.

“Tot ce mi-am propus am dus la îndeplinire. Forţa mea sunt cei care mă voteză, dacă nu voi fi lăsată îi voi aduce acolo, în Parlament, alături de mine”, a subliniat candidatul PSD+PC, întrebată ce va face dacă proiectele sale nu vor putea trece de Parlament. Mincă a pledat pentru proiecte realizabile cu ajutorul fondurilor europene.

În pliantele împărţite alegătorilor din Colegiul 19, Liliana Mincă le transmite acestora că are o strategie simplă pentru probleme complexe şi propune înfiinţarea de grădiniţe la locul de muncă, stoparea violenţei în familie, sprijin real pentru creşterea copiilor, eliminarea discuriminărilor salariale între femei şi bărbaţi, ajutor pentru mamele singure, locuinţe pentru tinerii căsătoriţi, burse de studiu şi reabilitarea şcolilor, interzicerea plecării ambilor părinţi la muncă în străinătate, introducerea celei de-a 13 pensii, acces neîngrădit la sistemul de sănătate, impozit pevenit diferenţiat, sprijin către autorităţile locale şi către edilul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

sursa:realitatea.net

Liliana Mincă, în prima zi de campanie: Piedone are nevoie de un deputat în Parlament
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.