Oct 222010
 

Malurile lacului bucureştean Herăstrău riscă să se surpe, ceea ce face necesară o intervenţie capitală asupra acestora, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei pentru expertiza tehnică în vederea lucrărilor. Licitaţia urmează să fie organizată de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement.

Pentru expertiza tehnică a malurilor lacului Herăstrău, edilii vor cheltui 200.000 de lei (circa 45.000 euro). Expertul tehnic care va fi ales prin licitaţie va trebui să ofere soluţii optime din punct de vedere tehnic şieconomic, scrie NewsIn.

În caietul de sarcini se arată că, din cauza suprafeţei întinse a lacului şi expunerii sale la acţiunea vântului, se produc “valuri prin care apa din lac acţionează cu ritmicitate şi cu un efect erozional continuu asupra terenului natural de pe maluri, care are o consistenţă relativ scăzută”.

Herăstrău face parte din salba de 15 lacuri amenajate pe râul Colentina şi ocupă o suprafaţă de aproximativ 77 de hectare, fiind încadrat de lacurile Floreasca şi Băneasa.

Înainte de 1930, zona pe care se află în prezent parcul Herăstrău era un teren mlăştinos, care a fost asanat în perioada 1930-1935.

sursa realitatea.net

Malurile lacului Herăstrău riscă să se surpe
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.