Jan 042012
 

Ingrediente:
apa 2 litri.
faina de porumb (malai) circa 1 kg .
faina de grau .
sofran .
atractant pentru pesti lichid – anason, vanilie,(esenta) capsuni 500 de grame(capsuni sa se
piseze) s-au(sirop de capsuni100 mililitri ca e mai tare). Calitatea malaiului (granulatia) este
esentiala pentru realizarea unor patratele bune mamaliga. Dintr-un malai cu particule mari, cu
tarate, vor rezulta niste patratele care se vor desface usor si ne vor lasa carligul gol, ineficient.
De aceea primul lucru care trebuie facut este cernerea malaiului printr-o sita, cu cat mai fina cu
atat mai bine. Se pune apa la fiert, in am dizolvat sofranul, cam un varf de lingurita, precum si
atractantul. Dupa ce apa da in clocot se pune malaiul, si se lasa sa fiarba circa 20-30 de minute
Cind mamaliga e aproape fiarta se amesteca bine cu facaletul. Pana aici procedeul este identic
cu cel al unei mamaligi obisnuite. Urmeaza insa faza a doua, menita sa le dea cubuletelor

rezistenta si elasticitate. Mamaliga obtinuta mai inainte o luam si o framantam cu faina de grau,
pana capata consistenta unei plastiline. Formam apoi niste “galusti”, ceva mai mari decat o
minge de tenis, si le bagam in ciorapi de dama vechi, rupti (nu-i luati fara sa intrebati ca aveti
scandal). Ciorapul are rolul de a nu lasa mamaliga sa se imprastie la fierberea urmatoare.
Ciorapul de leaga in fata si in spatele galustii cu o ata. Pe un ciorap putem sa punem astfel 5-6
astfel de galusti, in sirag. Punem din noua apa la fiert si cand da in clocot punem in ea galustile
formate dinainte. Le lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, semn ca sunt gata (cam 10
minute). Se scot pe un fund de lemn si se lasa la racit. Cel mai bine se folosesc a doua zi, sa fie
proaspete.

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)