Aug 202011
 

 

Criza are efecte nebănuite în Franţa. Mai multe lăcaşe de cult au fost scoase la vânzare pentru că episcopiile nu mai au bani să le întreţină. Pentru sume ce pornesc de la câteva sute de mii de euro, aceste lăcaşuri de cult ajung hoteluri, biblioteci ori teatre.

Multe dintre bisericile Franţei sunt monumente istorice. Construite cu secole în urmă, unele au ajuns în paragină pe deoparte din lipsa fondurilor, pe de alta în lipsa credincioşilor care să le treacă pragul.

Biserica catolică le-a dat o a doua şansă şi le-a scos la vânzare, ca pe orice proprietate imobiliară. O mănăstire din Dijon a fost cumpărată cu 2 milioane de euro de un afacerist britanic. Acum zidurile groase adăpostesc un hotel de lux ce nu mai păstrează nimic din austeritatea monahală. O altă biserică, datând din secolul al 14-lea a fost scoasă la vânzare – preţul de pornire 400.000 de euro.

În total 100 de biserici au primit o nouă menire. Printre ele un teatru şi o bibliotecă. Noii proprietari nu au voie să facă nicio modificare a arhitecturii clădirilor, în caz contrar riscând sancţiuni drastice

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Mănăstiri care au devenit hotel de lux sau biblioteci
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.