Apr 082010
 

Poliţia din Singapore a comunicat Interpol România un mandat de urmărire internaţională a diplomatului Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri în Singapore, retras de la post după implicarea sa într-un accident soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor două, potrivit unor surse judiciare, citate de MEDIAFAX.

Procurorul-şef al Secţiei de urmărire penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme, Marius Iacob, a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, că Interpol Românai a primit documentul de la Poliţia din Singapore, care survine solicitării de comisie rogatorie transmisă de autorităţile judiciare de la Bucureşti şi la care oficialii singaporezi nu au răspuns încă.

Articolul 31 alineatul 1 al Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, din 18 aprilie 1961, prevede că “agentul diplomatic se bucură de imunitatea de jurisdicţie penală a statului acreditar”. Conform articolului 31 alineatul 4 al Convenţiei de la Viena, “imunitatea de jurisdicţie a agentului diplomatic în statul acreditar nu poate scuti pe acest agent de jurisdicţia statului acreditant”.

În consecinţă, procedura penală într-un caz în care este implicat un diplomat în ţara în care este acreditat se derulează în statul din care provine acesta, precizează autorităţile de la Bucureşti. Atât România, cât şi Republica Singapore sunt părţi la Convenţia de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, afirmă Ministerul Afacerilor de Externe.

Silviu Ionescu a fost pus sub urmărire penală pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii. În 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, la ora locală 03.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

sursa:realitatea.net

Mandat de urmărire prin Interpol pentru diplomatul Silviu Ionescu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.