Nov 072010
 

Ceea ce multor oameni li se pare banal şi poate lipsit de importanţă, pentru natură este un spectacol incredibil, însă de multe ori dramatic. Migraţiile animalelor ne vorbesc despre sufletele măreţe ale necuvântătoarelor, care fac orice pentru supravieţuirea speciei. National Geographic ne poartă prin lumea migraţiilor, în cel mai amplu proiect din istoria sa, începând din această duminică, la ora 21:00.

Milioane de animale. Mii de kilometri. Sute de poveşti.National Geographic Channel prezintă un eveniment de televiziune global, produs în decurs de trei ani, care înfăţişează un tablou emoţionant şi fără precedent al migraţiilor animalelor din diferite colţuri ale planetei noastre. Un proiect National Geographic în care s-au investit bugete şi resurse impresionante,MARILE MIGRAŢII este o cronică high-definition a călătoriilor impresionante, deseori anevoioase, presărate cu obstacole necruţătoare, realizate din nevoia de supravieţuire.

MARILE MIGRAŢII este o iniţiativă internaţională fără precedent în istoria de 120 de ani a Societăţii National Geographic. În centrul proiectului MARILE MIGRAŢII se află un miniserial high-definition de şapte ore, a cărui realizare a durat trei ani – produs de National Geographic Television – şi care va fi difuzat de National Geographic Channel în toate ţările, în premieră, din 7 noiembrie, de la ora 21:00.

MARILE MIGRAŢII atribuie termenului ”mişcare” sensuri noi. Filmat pe sol sau în aer, din copaci, de pe banchize sau sub apă, serialul dezvăluie poveşti formidabile despre o serie importantă de specii ale planetei şi despre călătoriile acestora, anunţând totodată noi descoperiri ştiinţifice, prezentate cu claritatea deosebită oferită de rezoluţia HD. Frumuseţea acestor poveşti este completată de noi date privind existenţa fragilă a acestor specii şi lupta lor pentru supravieţuire într-o lume mereu în schimbare. Pentru realizarea acestui proiect original în televiziune, echipa National Geographic a petrecut doi ani şi jumătate pe teren, parcurgând 675.000 de kilometri în 20 de ţări, de pe toate cele şapte continente.

MARILE MIGRAŢII cuprinde şi un episod special care cercetează ştiinţa din spatele migraţiei animalelor; un alt episod special de tip making-of despre tehnologia avansată care a făcut posibilă realizarea filmărilor spectaculoase, dar şi despre dificultăţile întâmpinate de echipă; un concert vizual de o oră alcătuit din imagini senzaţionale pe un fundal muzical. Documentarul este narat de actorul Alec Baldwin.

“Comportamentele migratorilor care se manifestau după un tipar precis sunt acum în schimbare. Spre exemplu, la prima noastră filmare pe insulele Falkland, am vrut să ajungem acolo în răstimpul de două săptămâni în care pinguinii moţaţi îşi făceau apariţia. Dar, când am ajuns acolo, pinguinii sosiseră deja. Multe tipare comportamentale par să se schimbe, iar unii dintre cercetătorii din echipele noastre cred că schimbările climatice au un rol în acest fenomen.Aceste tipare în schimbare ne-au pus cele mai mari probleme, însă, pentru că îi aveam pe cei mai buni specialişti alături de noi, ne-am putut continua munca şi obţine filmări spectaculoase. Sperăm să arătăm lumii impactul schimbărilor climatice și acțiunilor umane asupra migrațiilor animalelor”, a declarat într-un interviu pentru National Geographic producătorul serialului, David Hamlin.

sursa realitatea.net

Marile Migraţii, cel mai amplu proiect din istoria National Geographic VEZI VIDEO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.