May 132010
 

Un grup de studenţi de la o universitate din Franţa au realizat o maşină la care marii producători de automobile încă visează şi care foloseşte energie în echivalentul a 0,02 litri la suta de kilometri.

Echipa Polyjule of Polytech din Nantes a consturit un autovehicul superuşor pentru maratonul anual Shell-Eco din Lausitz’, Germania.

Pe data de 7 mai, la doar o zi după ce trecuseră de bariera de 0,023 litri la suta de kilometri (10.000 de mile per galon sau mpge – Miles per gallon gasoline equivalent), echipa a stabilit un nou record de 0,02. Maşina nu foloseşte benzină, ci este propulsată de un motor electric ce funcţionează pe bază de hidrogen. Cantitatea e hidrogen folosită a fost convertită apoi în echivalentul de benzină, potrivitfoxnews.com.

Competitorii de la maratonul Eco pot folosi orice sursă de energie, de la benzină la energie solară. Chiar şi aşa însă maşinile nu sunt conduse pe o distanţă de 17.000 de kilometri, ci doar pe câţiva kilometri, la viteze foarte mici, folosind foarte puţin combustibil. Rezultatele sunt apoi convertite în mpge.

sursa:realitatea.net

Maşină care consumă 0,02 litri de benzină la suta de kilometri, construită de câţiva studenţi
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.