Apr 102010
 

Bolnavii infectaţi cu virusul HIV din Prahova sunt nevoiţi să ducă o luptă de supravieţuire. De aproape o lună, stocul de medicamente pentru persoanele seropozitive a fost epuizat, iar Casa de Asigurări de Sănătate nu a avut bani pentru cumpărarea tratamentului.

Bolnavii infectaţi cu virusul HIV beneficiază, prin program naţional, de tratament gratuit. În Prahova însă, stocurile pentru bolnavii seropozitivi au fost epuizate pe data de 15 martie. “Nu mai au deloc antiretrovirale şi niciun fel de medicament pentru persoanele cu HIV. În momentul de faţa stocul este zero”, a declarat Ionela Gheorghiu, preşedintele Asociaţiei Noi şi Ceilalţi Prahova.

Pentru primele trei luni ale acestui an, au fost alocate 858.000 de lei pentru bolnavii seropozitivi, însă banii au fost deja cheltuiţi. “Această situaţie a apărut la nivel naţional, nu doarîn Prahova datorită lipsei banilor din acest an, criza, colectarea şi atunci este normal ca Ministerul de Finanţe să fi fost mai atent cu banii pe care i-a împărţit”, a spus şi preşedinte CJAS Prahova, Roxana Crăciun.

Tratamentul pentru bolnavii infectaţi cu HIV costă lunar, aproximativ 2.000 de lei. Chiar dacă ar dispune de aceştibani, oamenii nu şi-ar putea cumpăra medicamentele pentru că acestea nu se găsesc în farmacii. “Oamenii care au muncit 15 ani să trăiasăa sunt acum la propriu, fără cuvinte mari, sortiţi să moară. Fără aceste medicamente, virusul ia o asemenea amploare încât nu mai poate fi controlat şi mor. N-au ce sa faca”, a mai afirmat Ionela Gheorghiu.

În Prahova, peste 250 de persoane infectate cu virusul HIV beneficiază de tratament gratuit.

sursa:realitatea.net

Medicamentele pentru cei infectaţi cu HIV s-au terminat în Prahova
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.