Jan 092012
 

Momitoarele cu aceasta forma se numara printre cele mai utilizate modele in cazul unui pescuit pe ape curgatoare, cu curs relativ lent sau lacuri cu substrat tare. Datorita partii lestate (cea plata), se asigura o buna stabilitate a momitorului in curent (in cazul raurilor) si utilizarea unei cantitati injumatatite de nada pentru fiecare lansare (se incarca practic cu nada doar cealalta jumatate, nu cea plata). De asemenea, aceste momitoare sunt puternice, robuste si foarte bine facute.
Pentru o montare corecta, pentru inceput, vom introduce firul prin interiorul momitorului, prin partea mai ingusta.Urmeaza montarea vartejului. Momitorul va fi tras putin fortat peste prima ureche a vartejului, devenind astfel semifix.

Urmatorul pas este montarea carligului.

In aceasta varianta, momitorul prezinta un punct fix, un inel, de care este prins cu o agrafa. Aceasta, la randul ei, este legata cu  firul principal. Prin tubul din interior, se introduce o bucata de elastic (acelasi ca si-n cazul folosirii rubezienei) de care este legat, la capatul inferior, vartejul/inelul si apoi carligul.

Acest model de momitor se foloseste in cazul in care se urmareste capturarea unor exemplare medii-mari, in special a crapului, sau cand, in cazul unui pescuit dificil, carligul este lagat cu un fir foarte subtire (0,10-0,12mm diametru).
Despre modalitatea corecta a atasarii nadei praf (ground bait) si a peletelor pentru aceste tipuri de momitoare in articolul viitor

Metoda feeder – momitoare deschise, semiplate, lestate
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)