Jan 092012
 
Metoda feeder - momitoarele flotante
Momitorul flotant poate fi alegerea castigatoare atunci cand pestii se hranesc “intre ape”
Dupa ce nada a fost preparata si trecuta prin sita, formam bulgari de marimea unui mar. Bulgarul de nada se preseaza lateral pana devine putin plat, in mijlocul lui asezam arcul momitorului si prin apasari usoare vom crea un alt bulgar de nada ce va contine arcul momitorului. Initial momitorul incarcat cu nada va strabate stratul de apa si se va aseza  deasupra substratului. Dupa un timp nada va “cadea” treptat de pe momitor. Datorita diminuarii cantitatii de nada (va deveni din ce in mai usor) si a partii flotante, momitorul se va ridica de pe fundul apei inspre suprafata, eliberand in urma sa un nor atractiv. Momitorul, o data ajuns la suprafata, se comporta ca o adevarata pluta. Pentru ca pe momitor inca se mai afla nada, aceasta se va dispersa treptat formand un nor de nada, asemeni unei coloane, pe toata adancimea apei, atragand practic pestii la toate nivelurile.Aceasta  metoda este foarte folosita in pescuirea crapului si a altor pesti mari, atunci cand acestia se hranesc “intre ape”.
Montarea corecta a momitorului, presupune trecerea firului, pentru prima data, prin partea flotanta a momitorului. Urmeaza vartejul si carligul.
Metoda feeder – momitoarele flotante
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.