Jan 092012
 

Peletele folosite trebuie sa fie de marime mica-medie. Pot fi utilizate pelete cu diferite grade de “umflare” (in functie de firma producatoare sau de compozitie, timpul in care peletele absorb apa este diferit) si culori. Astfel, ca exemplu, peletele CSL (Corn Steep Liquor) de la SBS sau Nutrabaits sunt unele cu dizolvare rapida, pe cand Monster Carp Pellets – Betaine de la Nash,  Pelete Crazy Prawn de la Sensas sau Pelete Black Mussel de la StarBaits au o dizolvare mai lenta. In continuare voi prezenta modul de pregatire a peletelor pentru pescuit si incarcarea corecta a momitorului.
Se iau peletele si se pun in galeata in care preparam nada. Se acopera cu apa sau aditivi lichizi si se lasa intre 5 si 15 minute. Dupa aceasta perioada scurgem apa din galeata si vor ramane doar peletele umflate (trebuie sa fie suficient de moi cat sa le poatem patrunde cu carligul), inmuiate si gata de folosit. Peste peletele deja inmuiate se pot adauga aditivii praf. Nici in aceasta situatie nu vom adauga virmusi vii peste pelete.
Vom pune cateva pelete in palma, atatea cat sa acopere partea rotunjita a momitorului. Peste pelete vom pune momitorul si-l vom presa usor pana cand peletele sunt incorporate-n el.

Incarcarea partiala a momitorului
Acum este momentul se adaugam a doua parte de pelete printre care se va regasi inclusiv peleta de pe carlig/fir de par, folosita ca momeala. Aceste pelete se vor adauga, cu presari usoare, peste momitorul incarcat deja partial.

Momitorul este pregatit pentru lansare
Momirea si pescuirea cu pelete da rezultate tot timpul anului, incepand de iarna, cand apele sau dezghetat, pana toamna tarziu.

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)