Jun 132010
 

Ministerul Educaţiei a redus cu 30% cheltuielile de personal în primul trimestrul al acestui an, comparativ cu 2009, susţine ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, spune că instituţia pe care o conduce nu are niciun motiv de reproş în privinţa cheltuirii banului public şi a precizat că ministerul său a redus cheltuielile de personal în primul trimestru cu 30% faţă de anul trecut.

“Este prima dată când o spun public, cheltuielile la nivelul aparatului central şi aparatului din judeţ de la nivelul Ministerului Educaţiei cu cheltuielile de personal au fost reduse la nivelul trimestrul I 2010, faţă de trimestrul I 2009, cu 30%.

A fost realizată şi o scădere semnificativă a cheltuielilor cu bunuri şi servicii şi regret unele intrepretări ale unor posturi de televiziune care au spus că Ministerul Educaţiei cheltuieşte nejustificat bani pentru transportul aerian”, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, aflat la Drobeta-Turnu Severin.

El a precizat că, de când este ministru, a zburat doar de trei ori cu avionul şi niciodată la business class, deşi protocolul prevede acest lucru.

“Mai mult, 65% din banii Ministerului Educaţiei pe transport, pe deplasări, sunt pentru elevii olimpici. Desigur, olimpiadele internaţionale se organizează şi în destinaţii exotice, precum Tokyo, Coreea de Sud şi altele, dar vreau să vă asigur că la nivelul Ministerului Educaţiei nu avem motive să ne reproşăm în ceea ce priveşte cheltuirea banului public”, a subliniat ministrul Educaţiei.

sursa realitatea.net

Ministerul Educaţiei a redus cu 30% cheltuielile de personal, spune Funeriu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.