Sep 152011
 

 

Învăţământul profesional va fi reintrodus din anul 2012, însă în şcolile profesionale “partea de teorie va fi redusă, iar partea de dobândire a meseriei va fi simţitor dezvoltată”, a declarat, joi, la Alba Iulia, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea.

Badea a spus că schimbarea privind reintroducerea învăţământului profesional va fi făcută în 2012 deoarece trebuie să existe o perioadă în care să fie pregătită legislaţia secundară.

“Îi dăm drumul într-o normalitate, nu dintr-o dată, nu venim cu tăvălugul peste colegii noştri, ci în secvenţe digerabile de către aceştia şi începem concentrare maximă pe partea de reaşezare curiculară, pentru că învăţământul profesional este legat şi de reaşezarea curiculară”, a spus Badea.

Aceasta a adăugat că un sondaj realizat recent privind învăţământul din România a reliefat faptul că 95 la sută din cei care au răspuns consideră că “şcoala profesională tradiţională era mai bună decât tot ce a fost pus în locul ei începând cu 2003”.

“Mi se pare relevant acest lucru. Mi se pare relevant strigătul oamenilor de afaceri care angajează rezultatul învăţământului preuniversitar şi nu sunt foarte încântaţi de acest produs (…). Ce este clar că se va întâmpla – partea de teorie va fi redusă şi partea de dobândire a meseriei va fi simţitor dezvoltată în şcolile profesionale gândite de noi”, a mai spus Oana Badea.

Oana Badea a participat, joi, la Alba Iulia, la Concursul Naţional de dezbateri “Tinerii dezbat”, competiţie la care participă cele mai bune 16 echipe de dezbateri din ţară.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Ministerul Educaţiei va reintroduce învăţământul profesional din 2012
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.