Mar 262010
 

19.950 de flacoane de heparină au fost cumpărate pentru asigurarea necesarului în spitale în următoarele trei luni. Anticoagulantului va fi dictribuit către unităţile sanitare de luni.

“Am fost informat că fiolele sunt în prezent la UNIFARM şi că distribuţia acestora către unităţile sanitare din ţară va putea începe în după-amiaza zilei de luni”, a declarat, vineri, Cseke Attila, în cadrul unei vizite de lucru la Râmnicu Vâlcea.
Ministrul Sănătăţii a mai spus că stocul de heparină achiziţionat acoperă necesarul pentru următoarele trei luni, atunci când distribuţia acestui produs se va reglementa.

Heparina este un produs anticoagulant necesar în intervenţiile chirurgicale, a cărui aprovizionare a fost deficitară în ultima perioadă.
Reprezentanţii mai multor unităţi sanitare din ţară s-au plâns, în ultimele luni, de lipsa acută a heparinei din spitale, medicii fiind nevoiţi să o înlocuiască cu un medicament mai scump şi greu de achiziţionat.

sursa:realitatea.net

Ministerul Sănătăţii a cumpărat aproape 20.000 de flacoane de heparină pentru spitale
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.